MEDIA

Hae akkreditointia täyttämällä tämä lomake.  

TIEDOTTEITA

9.5.2019

Programmet för Hangö Teaterträff 2019 är nu publicerat och biljetterna är till salu!

 

Årets festivalprogram erbjuder nyskapande scenkonst i form av inhemska urpremiärer och internationella gästspel varvat med klubbar, workshops och diskussion.

 

“Årets program speglar vår målsättning med hela festivalen. Att skapa ett sammanhang som erbjuder nya impulser och öppningar för en diskussion om den finlandssvenska teatern och den konstnärliga mångfald den kan erbjuda”, motiverar Hangö Teaterträffs styrelseordförande Jonas Welander festivalprogrammet.

 

Under 6–9 juni kommer allt som allt sex stycken verk få urpremiär i Hangö: Light & Easy av Oblivia, Harlequin av Blaue Frau & ÖFA-kollektivet, Pelko/Fear av Juha Valkeapää & Taito Hoffrén, Boris & Becker av Ensemble Bulleribock, samt Morjens Tristesse av All Makt åt Helvete (Andrea Björkholm och Nils Granberg) och I’m Horny for Destruction! av Oksana Lommi, David Sandqvist och Tony Sikström, som blev utvalda via Hangö Teaterträff Open Call, som lanserades under förra årets festival.

 

Årets internationella gästspel kommer från de nordiska grannländerna. Mumiebrun av norska gruppen Susie Wang och Nosferatu av Turteatern från Sverige är båda horrorföreställningar för olika åldersgrupper. Listening Party av isländska scenkonstnären Ásrún Magnúsdóttir fortsätter Hangö Teaterträffs tradition att inkludera unga hangöbor i festivalprogrammet. Föreställningen är i form av en fest, där ungdomarna bjuder in publiken för att lyssna på deras favoritlåtar.

 

Festivalen vill fungera som ett forum för teaterkonstnärer och publiken, där de kan mötas och reflektera kritiskt kring scenkonst. Förutom teaterkritik kommer årets diskursiva program tangera teman som hur man kan jobba tillsammans hållbart och hur progressivitet ses på det finlandssvenska scenkonstfältet. Dessutom kan festivalpubliken delta i workshopen Structures of Love med Oblivia, samt en workshop och föreläsning av den norska scenkonstnären Trine Falch från Susie Wang, tidigare känd från bl.a. Baktruppen.

 

“Det är fint att i år kunna presentera ett så brett program som både rymmer premiärer av alldeles nya verk, teater för olika åldrar av olika genrer och format. I möten med internationella gästspel och genom olika workshops, föreläsningar, diskussioner hittar vi ytterligare nya sätt att bemöta teatern som konstform och hur den uttrycker sig i relation till sin omgivning och omvärld”, fortsätter Welander.

 

Som vanligt fortsätter festivaldagarna långt in i natten med festivalklubbarna på Maret. Torsdagsklubben öppnas av queerkomikern och grundaren av den populära ståuppklubben Feminist Comedy Night, Jamie MacDonald. Showen följs av ett DJ-set av den normbrytande DJ-gruppen MYÖS-kollektiivi, som har tagit över Helsingfors klubbscen med storm. På fredagens klubb ser vi Niko Hallikainens talföreställning Low Income Glow, som följs av DJ duon DJ Glitcher. Festivalklubbarna kulmineras med lördagsfesten på Hangö Casino, där publiken bland annat får njuta av ingen mindre än de legendariska PaleåWille, som gör  “århundradets mustigaste comeback” i Hangös sommarnatt. Det är exakt 30 år sedan kultprogrammet Pop i Topp sändes för sista gången, men nu äntrar de scenen igen.

 

Hangö Teaterträff arrangeras för den 28e gången 6–9.6 i Hangö. För att tillgängliggöra festivalen också för Helsingforsbor har Hangö Teaterträff återhämtat festivalbussen mellan Helsingfors och Hangö lördagen 8 juni.

 

Läs hela festivalprogrammet här: https://www.hangoteatertraff.org/program

 

För mera information, pressbilder och intervjuförfrågningar:

Inkeri Rönnberg

Informatör

+358409327155 / media@hangoteatertraff.org

Aiemmat lehdistötiedotteet: 

 

TeaKs föreställning Weimar – jakten på Zodiaken vinner Antonia-priset 2018

De nominerade föreställningarna för Antonia-priset 2018 är../ 1.6.2018


Kesä alkaa Hangö Teaterträff -festivaalilla 28.5.2018

Taide ja oppiminen kohtaavat 2018 Hangö Teaterträffillä - ohjelma on nyt julkaistu!

Smakbitar ur årets program släpps under vappen 27.4.2018
 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon