Föreställningsbild från verket Svält.

Vuoden 2021 Antonia-palkinnon voittaa Svält


Antonia-palkinto jaetaan joka vuosi teokselle, joka on osoittanut taiteellista rohkeutta ja monipuolisuutta suomenruotsalaisen teatterin kentällä. Tänä vuonna palkinto menee Chekhov Machinen ja Teater Mestolan teokselle Svält.

Esitys pohjautuu Knut Hamsunin romaaniin Svält, jonka Cris af Enehielm on dramatisoinut. Af Enehielm on myös toiminut teoksen ohjaajana sekä puku- ja lavastussuunnittelijana. Näyttämöllä nähdään Jon HenriksenEdith HolmströmFabian SilénSue LemströmJonna Eiskonen ja Antti Seppänen. Sellisti Sergio Castrillón toimii teoksen muusikkona. Sebastian Kurtén vastaa teoksen äänisuunnittelusta, Raisa Kilpeläinen valosuunnittelusta.

”Knut Hamsunin Svält Cris af Enehielmin dramatisoimana ja ohjaamana on virheetön esitys. Esityksessä runous kohtaa magian, liike nälän, ilmaisu fantasian. Esitys on myös visuaalisesti mestarillinen; puvustus, koreografia, lavastus, musiikki ja fantastiset näyttelijät kulkevat käsi kädessä. Esityksen intensiteetti ei koskaan lopu. Yleisö tuntee päähenkilön nälän, ja se vain lisää katsojan teatterinnälkää”, perustelevat raadin jäsenet, Maria RomantschukJonna Similä ja Kerstin Häggblom.

”Haluamme onnitella Teater Chekovia ja Teater Mestolaa. Jatkakaa erinomaista työtä. Samalla esitämme toiveen päättäjille: antakaa teattereiden avata ovensa. Ne levittävät enemmän iloa ja mielihyvää kuin tauteja!” raati painottaa.

Muut Antonia-ehdokkaat olivat Teatteri Taiminen Bobban sekä Ole Øwre & Co:n Manning är fri.

16:s Antonia-palkinto jaettiin Sommarträff-tapahtuman aikana. Raati koostui yleisön edustajista ja sen oli kutsunut koolle raadin puheenjohtaja, Maria Romantschuk. Raatiin kuuluivat myös Jonna Similä och Kerstin Häggblom.