Kolme pörröistä fantasiahahmoa, yksi niistä on erittäin pieni ja sillä on hyvin isot silmät.

Vuoden 2023 Antonia-palkinnon ehdokkaat ovat…


Vuoden 2023 Antonia-palkinnon ehdokkaat on valittu. Neljä teosta kilpailee palkinnosta, joka jaetaan voittajalle lauantaina 10.6. Hangö Teaterträffin festivaaliklubin yhteydessä. Palkinto jaetaan klo 23 festivaalikeskuksessa, joka tänä vuonna sijaitsee Hangon Brankiksessa. Ehdokkaat ovat:

  1. Rasmus Slätis: Gräns/Hermes
  2. Lilla Teatern: Kris och katastrof i Mumindalen
  3. DuvTeatern & Carl Knif Company: Två duetter
  4. Hav-Anna Company & Viirus: Whizz, whirr, bang, clang!

Perusteluissaan raati kehuu muun muassa Slätiksen tutkivaa, minimalistista monologia, kun taas Lilla Teaternin teos on heidän mielestään visuaalisesti vaikuttava kokonaisuus. DuvTeaternin ja Carl Knif Companyn yhteistuotannossa raati kehuu etenkin kokonaisuutta, jossa yleisö kutsutaan rehellisten tunteiden ja sanattomien kommunikaatiomuotojen äärelle. Hav-Anna Companyn ja Viiruksen teoksessa raati motivoi valintaansa etenkin sillä, että esitys elelee nykyhetkessä, liikkeessä, alati avoimena maailmalle.

Yllä mainittujen ehdokkaiden lisäksi raati saattaa asettaa ehdolle myös jonkin niistä suomenruotsalaisista teoksista, jotka saavat Hangö Teaterträffin aikana ensi-iltansa.

Vuoden 2023 raati koostuu kirjailijoista: Malin Kivelä (puheenjohtaja), Martina Moliis-MellbergHeidi von WrightTomas Jansson ja Rosanna Fellman.