Kolme pörröistä fantasiahahmoa, yksi niistä on erittäin pieni ja sillä on hyvin isot silmät.

Vuoden 2023 Antonia-palkinnon voittaa Hav-Anna Companyn ja Viiruksen Whizz, whirr, bang, clang!


Antonia-palkinto jaetaan joka vuosi teokselle, joka on osoittanut taiteellista rohkeutta ja monipuolisuutta suomenruotsalaisen teatterin kentällä. Tänä vuonna palkinto menee Hav-Anna Companyn ja Viiruksen teokselle Whizz, whirr, bang, clang!

Teoksessa ​​Sylvia Plathin kekseliäät ja mielikuvitukselliset lastentarinat heräävät henkiin omalaatuisessa esityksessä. Sen on konseptoinut Meri Anna Hulkkonen ja ohjannut Hulkkosen lisäksi Thomas Kasebacher. Näyttämöllä nähdään Hulkkonen, Kasebacher ja Christoffer Mellgren. Fabian Nyberg vastaa tila- ja pukusuunnittelusta, kun taas äänimaailman on suunnitellut Hanna Rajakangas.

”Sylvia Plathin lastentarinoista inspiraationsa ammentava esitys on näennäisen rauhallinen tarinahetki kaikenikäisille lapsille. Keittiöksi kutsutussa huoneessa vallitsee yhdessäolo, läsnäolo ja yhteistyö, eikä hienosta tekstistä tingitä. Kullakin hetkellä voi tapahtua mitä tahansa, mutta ystävällisyys ja suvaitsevaisuus ovat läpitunkevia. Asiat voivat olla yhtä aikaa yhdellä tavalla ja samalla toisella tavalla. Whizz, whirr, bang, clang! on esitys hetkessä, liikkeessä, avoin maailmalle”, perustelee raati.

Muut Antonia-ehdokkaat olivat Rasmus Slätiksen Gräns/Hermes, Lilla Teaternin Kris och katastrof i Mumindalen sekä DuvTeaternin ja Carl Knif Companyn Två duetter

18. Antonia-palkinto jaettiin Hangö Teaterträff -festivaalin aikana. Raatiin kuului kirjailijat Malin Kivelä (puheenjohtaja), Martina Moliis-Mellberg, Heidi von Wright, Tomas Jansson ja Rosanna Fellman.