Antoniajuryn sitter ute i solen och ler mot kameran.

Vuoden 2022 Antonia-palkinnon raati on julkistettu!


Hangö Teaterträff juhlii ensi vuonna 30-vuotisjuhlaansa, mutta ajattelimme jo nyt ottaa pienen varaslähdön juhlistamalla ensi vuoden Antonia-palkinnon raatia. Palkinto jaetaan joka vuosi teokselle, joka on osoittanut taiteellista rohkeutta ja monipuolisuutta suomenruotsalaisen teatterin kentällä. Palkinto on nimetty festivaalin perustajan, taiteilija Antonia Ringbomin mukaan, mutta raati itsessään koostuu joka vuosi vaihtuvista teatterikentän ammattiryhmistä, eikä Antonia itse ole koskaan valinnut voittajaa – paitsi nyt!

”Meinasin tipahtaa lavalta kun hallitus ilmoitti, että palkinto nimettäisiin minun mukaani. Nyt, kun Hangö Teaterträff juhlistaa 30-vuotisjuhlaansa, saan vihdoinkin kunnian olla mukana valitsemassa voittajaa!” – Antonia Ringbom
Juhlavuoden raatiin kuuluu Hangö Teaterträffin konkareita: Antonia Ringbom (puheenjohtaja ja yksi festivaalin perustajista), Erik ’Miki’ Pöysti (varapuheenjohtaja, järjestäjä, roudari), Riitta Ketelimäki (monivuotinen järjestäjä), Anders Sundström (teatteriteknikko ja hyvän mielen tyyppi) ja Paul Olin (ohjaaja, näyttelijä, palkinnonsaaja, raatilainen).

Raati piti ensimmäisen kokouksensa 1.9.2021. He toivovat vilpittömästi, että tuleva teatterivuosi on eloisa ja intensiivinen ja että pakkopaita, josta ala on pandemian aikana kärsinyt, otettaisiin vihdoinkin pois.

Antonia-palkinto jaetaan vuoden 2022 festivaalin aikana, jota vietetään 9.-12.6.2022.