Antoniajuryn sitter ute i solen och ler mot kameran.

Antoniajuryn för 2022 är här!


Nästa år firar Hangö Teaterträff sitt 30-årsjubileum, men vi tänkte redan nu ta en tjuvstart genom att fira jubileumsårets Antoniajury. Priset delas ut årligen till ett finlandssvenskt scenkonstverk som under det gångna spelåret stått ut med konstnärligt mod och mångfaldPriset är uppkallat efter en av Hangö Teaterträffs grundare Antonia Ringbom, men juryn består årligen av olika yrkesgrupper inom teaterfältet och Antonia har aldrig själv haft inverkan på pristagaren – förrän nu!

”Jag höll på att trilla ner från scenen när styrelsen först deklarerade att priset skulle ha mitt namn, men så blev det. Och NU, när Hangö Teaterträff ska fira sin 30:e festival, har jag, Antonia, äntligen fått äran att vara med och bestämma om priset!” – Antonia Ringbom

Juryn för 2022 består av erfarna teaterträffsmedarbetare: Antonia Ringbom (ordförande och en av träffens grundare), Erik ’Miki’ Pöysti (vice ordförande, fixare, roudare), Riitta Ketelimäki (mångårig fixare av det mesta), Anders Sundström (teatertekniker och humörhöjare i decennier) och Paul Olin (regissör, skådespelare, prisvinnare, jury).

Juryn höll sitt grundande möte den 1.9.2021 och hoppas innerligt att teateråret blir levande och intensivt, att tvångströjan branschen lidit av under coronan äntligen tas bort.

Antonia-priset delas ut under Hangö Teaterträff-festivalen som firas den 9-12.6.2022.