Inkeri Rönnberg.

Inkeri Rönnberg tar över som verksamhetsledare för Hangö Teaterträff


Hangö Teaterträffs styrelse har valt Inkeri Rönnberg till verksamhetsledare. Hon inleder sitt arbete den 1.1.2022. Rönnberg ersätter den tidigare festivalproducentposten och kommer att ansvara för festivalens förverkligande tillsammans med den konstnärliga ledningen, produktionsteamet samt festivalens frivilliga.

”Det känns spännande och inspirerande att få jobba med Hangö Teaterträff igen och nu i en ny roll! Vi har inte kunnat mötas live i Hangö på två år, och det har gjort det ännu tydligare hur viktig mötesplats Hangö Teaterträff är. Planen för kommande festivalen är i full fart och det skall bli spännande att få dela dem med publiken under vårens gång”, berättar Rönnberg.

Rönnberg har tidigare jobbat som informatör för Hangö Teaterträff och som tf. verksamhetsledare på Teaterhuset Universum. Hon är politices magister och har studerat sociologi och genusvetenskap vid Helsingfors universitet.

Hangö Teaterträffs konstnärliga ledning för 2022 består av Tom Rejström och Jonas Welander. Festivalens styrelse består av Annika Tudeer (ordförande), Ville Sandqvist, Juha-Heikki Tihinen, Kira-Emmi Pohtokari, Annina Blom, Mikaela Venberg och Aune Kallinen.

Hangö Teaterträff firar sitt 30-årsjubileum den 9–12.6.2022.