Fyra ungdomar står med ryggen mot kameran, en siktar med pil mot en stor skiva där det står HTT och där man har söndrat ballonger fyllda med målfärg. Havet syns i bakgrunden.

Hangö Teaterträff söker en praktikant med intresse för festivalproduktion


Hangö Teaterträff är den svenskspråkiga scenkonstfältets enda årligen återkommande festival som ordnas för den 30e gången 9–12.6.2022 i Hangö. Nu letar vi efter en praktikant för att komplementera vårt festivalteam och delta i produktionen av festivalen. Praktikplatsen passar bra till studerande som är i slutskeden av sina studier inom kulturvetenskaper eller -produktion och som har intresse för festivalproduktion och scenkonst.

Vi söker efter en person som är välorganiserad och som har kunnighet också för självständigt arbete. Arbetsuppgifterna kommer att anpassas enligt arbetstid, produktionens behov och praktikantens intressen, men är inom följande arbetsområden:

  • Uppgifter inom festivalproduktion, som t.ex. offertförfrågan, företagssamarbeten, administration
  • Koordineringsuppgifter inom helheter som logi, festivalcentrum eller volontärer
  • Uppgifter inom föreställningsproduktion
  • Marknadsföring och kommunikation

Vi erbjuder en praktikplats i ett litet festivalteam där vi jobbar tätt tillsammans för att förverkliga Hangö Teaterträff 2022. Via praktiken får praktikanten en överblick av festivalproduktionens delområden och möjligheten att komma i kontakt med det professionella scenkonstfältet i Finland. Vi erbjuder en praktikplats där praktikanten kan lära sig om festivalproduktion och har även en möjlighet att bidra med sina kunskaper i produktionsarbete under Hangö Teaterträffs verksamhetsledarens handledning.

Praktikanten betalas utgående från 1250e/månad heltidslön, enligt den överenskomna anställningsprocenten. Ifall praktikanten har möjlighet till praktikstöd från sin utbildningsinstans anses det som en fördel. Praktiken börjar under aprilmånaden och arbetstiden är ca 2 månader eller enligt överenskommelse. Praktiken genomförs i Helsingfors på Eskus – Performancecentrum, med möjlighet till distansarbete. Under festivalveckan 6–12.6 förflyttar vi oss till Hangö, men eventuella resor till Hangö kan uppkomma även under praktikperioden.

I Hangö Teaterträff strävar vi efter att skapa en trygg arbetsgemenskap och festival som är fri från diskriminering. Våra interna kommunikationsspråk varierar mellan svenska, finska och engelska. Vi uppmuntrar personer från minoritetsbakgrunder att ansöka platsen med låg tröskel.

Skicka din CV samt en fritt formulerad ansökan tills den 23.3 till adressen . Nämn även när du önskar att praktikens skall börja och hur mycket du kan arbeta. Intervjuerna ordnas under vecka 13 i Zoom eller live på Eskus och beslut om anställning tas kort därefter.

Frågor om praktikplatsen kan riktas till verksamhetsledaren Inkeri Rönnberg per email,  eller telefon 040 932 7155 mellan fre 11.3 kl. 10–12 eller tor 17.3 kl. 14–16.